Börja Orientera

By admin, 2015-01-27

Att kunna orientera bör ses som en kunskap med stort värde för alla och en var. Det är viktigt att kunna läsa en karta samt att förstå och kunna använda sig av en kompass när man är ute i naturen. Vare sig det gäller motion eller tävling, är det ett enkelt sätt att komma i kontakt med naturen och det är också bra för hälsan.

Orientering är också en sport att rekommendera oavsett ålder, hur gammal du är har inte någon större betydelse inom denna aktivitet. Barn som vuxna kan ha kul och orientera i sin egen takt. Det går bra att orientera själv, i sällskap av familjen, med kompisar eller genom en klubb eller förening.

Orientering är en form av motion, eller tävling om man så vill, som utgör en kombination av både mental och kroppslig aktivitet. Du behöver bland annat styrka, balans och rörlighet.

I dagens läge finns det fyra olika grenar inom orienteringen, dessa är orienteringslöpning, precisionsorientering, mountainbikeorientering samt skidorientering. De tre sistnämnda grenarna har förstås sin grund i orienteringslöpningen vilken är den ursprungliga formen vilken som sedan har utvecklats.

Det finns mängder av klubbar och föreningar att ta kontakt med för vidare information och för att vid intresse börja orientera.