Cykla dig i form

By Peter Karlsson, 2017-12-08

Det finns goda skäl till varför du ska börja att cykla, framförallt för att komma i form men också att de flesta kan hänga med och ge sig ut på en cykeltur. Alla i sin takt och få den motion som man så väl behöver.

Om man jämför löpträning och cykelträning så belastas inte kroppen på samma sätt. Om du har dåliga knän så kan cykel vara en utmärkt investering om du ändock vill ut och röra på dig. Hos Ö-viks Cykel och Fritid så hittar du den cykel som du behöver för att komma igång och komma i form. Köp en cykel och ge dig ut och känn friheten i att vara ute och cykla.

Det är väl bara simning som kan komma i närheten av skonsam träning för kroppen och som inte belastar din kropp så hår men ändå ger dig motion. Att cykla ger dig absolut bättre kondition och du stärker ditt hjärta genom att vara ute och cykla. En stor fördel är att även om du inte tränat så mycket tidigare så kan du i ditt egna tempo träna upp din kondition med cykling.

Det är en skonsam träningsform med cykling men du stärker muskler och får en bättre cirkulation på blodet vilket gör att hjärta också stärks. Syretillförseln och den näring som musklerna behöver gör att du kommer att må mycket bättre ju mer du är ute och cyklar. Gör upp ett träningsprogram som kan passa dig, tidningen Aktiv Träning har ett bar program för dig som är nybörjare och inte cyklat så mycket.