Börja med någon form av kampsport

By Jack Knutsson, 2023-09-21

Det har blivit väldigt modernt att träna. Hur du tränar spelar egentligen mindre roll, bara du tränar. Om du går i tankar om att börja träna kanske kampsport är rätt väg att gå. Det är påfrestande för kroppen och riktigt bra träning för att hålla igång.

Nu kanske du tror att kampsport betyder att du måste slåss mot andra. Så är givetvis inte fallet om du inte vill börja tävla. Börjar du med exempelvis boxning räcker det med att slå på sandsäckar och andra redskap för att träna upp både styrka, kondition och snabbhet.

Om du kombinerar det med styrketräning ett par gånger i veckan så kommer du hålla dig i form så länge du håller på. Ålder har ingenting med saken att göra, du kan hålla på med kampsport en lång tid efter att du blivit pensionär. Så länge du känner att kroppen orkar med är det en utmärkt träningsform.

Hitta utrustning på nätet

Vill du köpa utrustning till din nya träningsform ska du titta på nätet. Det är ett enkelt sätt att hitta utrustning till ett bra pris. Du slipper även springa runt i butiker, vilket även tar tid. Kolla in https://www.jabb.se och se om du hittar något du tycker om.