Klä dig för uppfriskande vinteraktiviteter

By Jack Knutsson, 2024-01-10

För dig som gillar att vara utomhus vet du garanterat att rätt kläder påverkar upplevelsen. Det handlar inte bara om att klä dig i varma kläder utan även vilken typ av kläder du väljer. Därför gäller det att ha koll på hur du bäst klär dig för att få ut det mesta av ditt friluftsliv.

Bra plagg för skog och mark

Ett klassiskt klädesplagg om du ofta bär ute i skogen är fritidsbyxor. Du hittar ett stort utbud på XL Kläder på nätet där du även kan köpa andra praktiska friluftsplagg. Fritidsbyxor är tillverkade i tåligt material som i de flesta fall även är vattenresistenta. Dessutom har de en funktionell design med många fickor och andra detaljer.

Värmande underställ

Om du vistas utomhus under kyligare årstider är tipset att bära underställ. Det gäller både ned- och upptill. Fördelen med underställ är att det värmer direkt mot kroppen och du kan enklare klä dig med lättare plagg utanpå.

Glöm inte bort fötter och huvud

Mycket av kroppens värme tar sig ut just via huvud och fötter. Därför är det viktigt att bära något som skyddar huvudet och rätt strumpor. Därutöver bör du alltid se till att investera i ett par rejäla kängor som håller tätt.