Sommarträning

By Peter Karlsson, 2016-06-17

Det kan alltid vara svårt att komma iväg till gymmet så här på sommaren och mycket beror det på ledighet och det vackra vädret. Nu ska vi inte leta ursäkter för att inte träna utan komma med förslag på skön utomhusträning som du kan göra var du än befinner dig.

Det finns en hel del övningar som går utmärkt att genomföra utom hus, och är det dessutom bra väder så kan även det vara en anledning att träna utomhus. Oavsett väder så går det hela att lösa genom att skaffa bra träningskläder som står mot väta och är sköna att träna i. Skulle det mot förmodan regna så ta med extra ombyte så du kan ta på dig något torrt efter du tränat klart.

Träningstips

  • Löpa i backe gör att dina benmuskler får jobba hårdare än vanliga löpträningen, du kan börja med att jogga någon eller ett par kilometer för att sedan springa med full kraft uppför en backe, sakta ner till början på backen för att sedan ta några gånger upp och ner i backen.
  • Groddhopp på plats gör att du får jobba explosivt, genom att ta sats och hoppa så högt och långt som möjligt är får du bra träning för benen, upprepa valfritt. Se till att land med böjda ben.
  • Träna mot sittbänkarna efter en gångväg, här kan du göra dips, push ups och step up mot bänken, här ger det dig armstyrka och benträning med dessa övningar.
  • Vadlyft kan du göra mot en trottoarkant eller något trappa, se till att hälen hänger utanför och tryck dig uppåt med tårna. Välj ett ben eller kör båda samtidigt.

Vi hoppas du hittar något som kan passa dig i sommar, utomhusträning är bra för både huvudet och kroppen och ger dig en helt annan känsla än att träna på gym. Så passa på i sommar och vara ute så mycket du bara kan.