Världscupen i orientering 2015

By admin, 2015-01-25

Världscupen i orientering 2015 kommer att äga rum i början av juni i Lysekil. Beslutet om att lägga en av de 14 internationella deltävlingarna i Sverige togs redan i februari i fjol. Det som kommer att arrangeras blir en sprinttävling som genomförs i centrala Lysekil.

Det var orienteringsförbunden i Norge och Sverige som tillsammans gjorde upplägget för den andra rundan av världscupen 2015. Förslaget blev mottagit positivt av det Internationella Orienteringsförbundet som beslutat att genomföra tävlingen på svensk mark.

Det är på Sveriges Nationaldag, den sjätte juni, som världscupen i orientering över sprintdistans avgörs i Lysekil, dagen efter, den sjunde juni, är det Munkedal som arrangerar medeldistansen. Innan detta har långdistansen samt sprintstafetten avgjorts i Norge den tredje respektive den femte juni.

Arrangörerna hoppas på att kombinationen av den svenska nationaldagen och chansen att se världseliten i orientering på plats i Bohuslän kommer att innebära stora publiksiffror. Evenemanget kommer förhoppningsvis också att bli direktsänt i svensk TV.

Sprintorienteringen avgörs på en mycket kort bana, detta betyder att segrartiden med stor säkerhet inte kommer att överstiga femton minuter. Denna form av orientering genomförs ofta i stadsmiljö, så även i detta fall i centrala Lysekil.