Ta hand om dig efter träning

By Jack Knutsson, 2022-08-18

Mycket träning och aktivitet med svett och duschning kan slita på din hud om du inte sköter den rätt. Men det finns bra produkter idag, beställ de produkter som passa just dina behov och hudtyp online.

Din hud

När du tränar med hög aktivitet så höjer du blodcirkulationen vilket gör att alla dina organ får mer tillgång till mer blod och syre och huden är inget undantag. Porerna öppnas och exponeras för svett och smuts vilket kan orsaka blemmor. Acnebenägen hud har dessutom en tendens att bli överhettad och utsöndra mer svett.

Därför är det viktigt att efter träning duscha och rengöra din hud ordentlig. Använd ansiktsrengöring anpassad efter din hud men använd inte vanlig tvål. Se till att alltid använda en fräsch och ny handduk efter passen. Ett tips är att ha med en extra liten handduk för att torka bort svett i ansiktet under passet. Undvik även att ta dig själv i ansiktet under passen då händerna kan vara smutsiga.

Ditt hår

Om du tränar ofta ska du även vara försiktig med att tvätta håret varje gång. Att använda schampo ofta sliter på dit hår som då lätt blir lätt torrt och livlöst. Det går bra att istället tvätta håret med en lättare balsam eller bara vatten.