Om du skadat foten – få hjälp

By Jack Knutsson, 2022-10-10

I Sverige inträffar det varje år tusentals skador i samband med träning och annan fysisk aktivitet. Det kan vara allt ifrån en sträckt muskel eller stukad fot, till hjärnskakningar och brutna ben. Har du enklare skador kan vårdköerna kan vara extremt långa, och går du till en privat klinik blir det dessutom väldigt dyrt.

Problem med fötterna? Du är inte ensam

Stukad fot, hälsporre, artros och ont i hälsenan är bara några av de problem du kan ha med dina fötter. Faktum är att tusentals svenskar uppsöker vård varje år med fotrelaterade skador, och den siffran ser ut att öka. Är foten bruten eller skadan är allvarlig måste du såklart uppsöka vård, men många gånger är skadorna milda och kan därför åtgärdas utan läkarhjälp.

Rätt produkt kan göra mirakel

Många problem med fötterna beror på överbelastning, vilket inte är så konstigt med tanke på hur mycket dina fötter faktiskt får utstå på en dag. Varje gång du tar ett steg, hoppar, sparkar eller springer sliter det på foten och skador kan lätt uppstå. Med hjälp av stabiliserande och avlastande produkter till foten kan du både förebygga och åtgärda skador. På Rehaboteket hittar du massvis av produkter och kan handla det du behöver för just dina problem.