Ta hand om din kropp efter träningen

By Jack Knutsson, 2022-11-10

Efter ett träningspass är kroppen härligt trött och full av sköna hormoner. Förläng den känslan med en bra rutin för att ta hand om din kropp efteråt. All svett och täta duschar kan slita på din hud och hämma återhämtningen för musklerna. Måste kroppen jobba på för mycket på en gång kan den nämligen inte jobba lika snabbt.

Perfekta produkter efter träning

Utöver att du behöver duscha för att bli av med svett och lukt, kan du duscha som en del av återhämtningen. Med en varm dusch fortsätter blodet att strömma till musklerna och de håller sig mjuka även när de har svalnat av. Avslutar du med en kalldusch, ger du blodcirkulationen en riktig boost. Det i sin tur hjälper kroppen att transportera bort slagg. Väljer du en duschkräm med inslag av olja hjälper du huden att hålla sig mjuk. Om du därefter smörjer in dig med en bra hudlotion kommer din kropp tacka dig.

Ett tips är att välja en hudlotion med inslag av arnika. Det hjälper kroppen att återhämta sig och är helt naturlig. Den kan du handla online, tillsammans med flera andra härliga produkter som din kropp kommer att älska.