Frisk luft och fysisk aktivitet är viktigt under graviditeten

By admin, 2017-02-23

Att röra på sig under hela graviditetstiden är mycket viktigt för både den gravida mamman och barnet i magen. Frisk luft är viktigt för att man skall må bra och ibland glömmer man bort det under graviditeten kommer man kanske inte alltid må så bra och ha den ork man behöver.

Att vara ute i skog och mark är riktigt bra då den friska luften aldrig kommer att ta slut. Inte nog med att du rör på dig och får den motion du behöver, men naturen kan även tillföra ett mental lugn. Att du mår bra fysiskt och psykiskt är mycket viktigt då din mentala hälsa påverkar din fysiska och vise versa.

Sjuk rygg och foglossning

En del gravida kvinnor får väldigt sjuka rygg och kanske har besvär med foglossning vilket kan hålla på under en stor del av graviditeten. Detta är något som allt för lätt kan förhindra dig från att ge dig ut i skog och mark. Men när du lider av detta finns det hjälp att få så att du fortsättningsvis ska kunna röra den på bästa möjliga sätt. Det finns så kallade bälten som hjälper att stödja kroppen vid både foglossning samt ryggbesvär och dessa rekommenderas att använda. Dessa bälten avlastar ryggen och genom att använda dem minimerar du de olika smärtsamma symtomen då de avlastar både rygg och bäcken, samtidigt som de stödjer den växande magen. Stödbälten och stödgördlar är enkla att sätta på och de är väldigt diskreta eftersom de kan användas under kläderna.

Om du inte orkar eller vill röra på dig då du lider av illamående, vilket även är väldigt vanligt, kan du förebygga illamåendet med hjälp av ett Akupressur-armband som även hjälper om du lider av åksjuka. Under de flesta graviditeter lider de blivande mödrarna av svullnader och främst på ben och fötter. Dessa svullnader rekommenderas av de flesta läkare eftersom de ökar blodcirkulationen i både fötter och ben och med icke svullna ben är det betydligt trevligare att njuta av dagliga promenader. Alla dessa hjälpmedel som du kan behöva under hela din graviditet finns att köpa på graviditetskollen.nu.

Att röra på sig under hela graviditetstiden är viktigt. En bra kondition hjälper dig att hålla viktuppgången i balans och är en hjälp vid förlossningen. Den dagliga motionen motverkar både förstoppning, åderbråck och högt blodtryck.