Kent Olsson

By admin, 2015-01-23

Kent Olsson är en mycket framgångsrik orienterare från Sverige, han föddes år 1958 och började sin karriär i sin moderklubb vid namn OK Dacke, belägen i Rödeby.

Nu och sedan år 1981 tävlar han dock för klubben OK Orion belägen i Jämjö. Internationellt sett har Kent noterat en hel rad framgångar, i VM har han fram till idag vunnit en guldmedalj och i de svenska mästerskapen har han hittills tilldelats totalt sex guldmedaljer, fem av dessa som senior och en som junior.

Bortsett från de ovan nämnda guldmedaljerna har Kent Olsson också tagit ett flertal andra medaljer, fyra silver i VM samt två silver och ett brons i de öppna nordiska mästerskapen. Medaljerna har blivit mottagna i flera olika kategorier, kort- och långdistans, stafett med mera.

Det står nu också klart att Kent Olsson blir ny elitansvarig för svensk orientering. Att en orienterare med Kents erfarenhet intar denna plats bådar gott inför framtiden och kommer med stor säkerhet att leda till många nya framgångar för svensk orientering i framtiden.

Klubben OK Orion, i vilken Kent är aktiv, stod år 2014 för hela fyra löpare i Sveriges juniorlandslag. Klubben ser nu fram emot ett nytt år med stora möjligheter till nya vinster inom elitorienteringen.