Träna för orientering

By admin, 2019-03-01

Cykel är en fantastiks träningsform oavsett vilken sport du håller på med. Antingen så väljer du att cykla hemma på tärningscykel eller så köper du dig en cykel för att ge dig ut efter vägarna. Att träna inför orientering så kan cykel mycket väl vara en träningsform som ger dig bra konditionsträning.

Förutom cykelträning så finns det finns även de som håller på med orientering med cykeln. Detta kan vara en trevlig variation med vanlig orientering. Cykel är något som de flesta kan hantera och kan vara skonsammare för kroppen än löpning. Om det är så att du har problem med att springa så ta cykeln istället. Du kommer ut i skog och mark beroende på vilken typ av cykel du har.

Sommartid är ju den bästa perioden för att cykla. Även om det finns våghalsar som ger sig ut vintertid på sin cykel. Oavsett årstid så gäller det att man använder cykelhjälm. Om olyckan är framme så gäller det att vi skyddar vårt huvud. Cyklar man mountainbike så kan axel- och knäskydd vara något som kan vara bra att ha om man skulle råka cykla omkull i någon brant nedförsbacke.