När tandvärken blir för mycket – sök hjälp

By Jack Knutsson, 2023-02-16

Tandvärk kan vara en riktigt utmanande upplevelse och i de flesta fall behöver du omgående hjälp av en professionell tandläkare. Orsakerna bakom tandvärk kan variera, men i regel är det något som inte står rätt till med din munhälsa. Därför är det alltid bra att uppsöka en professionell tandläkare omgående när tandvärken inte går över.

Tandvärk är tecken på skada

När du får ont i en eller flera tänder är det en direkt signal för att något står fel till i munnen. Själva smärtan kan uppkomma på grund av olika orsaker, men ofta är det på grund av en skada som tandvärken uppstår. En tandinfektion kan göra riktigt ont, lika så en inflammerad tand. Dessutom kan karies också bidra till tandvärk.

Sök vård vid tandvärk

Om du lider av tandvärk som inte verkar gå över av sig själv bör du omedelbart ta kontakt med tandläkare. Du kan klicka här för att läsa mer om hur en professionell tandklinik tar sig an patienter med tandvärk. När du kontaktar din tandläkare kan du få frågan om hur tandvärken upplevs. Det finns nämligen olika typer av tandvärk, vissa får ihållande ilningar medan andra blir svullna och även får feber.